Vragen en uitleg over de werkwijze van SEO ict

Deze mailwisseling heb ik met een klant gehad en geeft antwoord op de vraag waarom SEO ict zo anders is dan ander SEO bedrijven.


Beste Dick,

We zijn wij al een tijdje rond aan het kijken om beter vindbaar te worden in de organische zoekresultaten. Ik heb op jullie site gekeken, maar word daar niet helemaal wijs uit de aanbieding die jullie hebben. Er worden meerdere opties genoemd, ik snap niet helemaal welke bij de door jullie aangeboden actie horen. Nu lijkt het alsof we dan uiteindelijk aan een hoop extra kosten zitten. We zijn op dit moment bezig met een ander bedrijf, nog in de onderhandelingsfase, maar openstaan voor andere opties kan natuurlijk altijd.
Ik zie o.a. dat er over maandelijkse kosten wordt gesproken en dat de landingspagina niet in onze eigen huisstijl wordt gemaakt. Van dat laatste snap ik het nut niet helemaal, aangezien ik me altijd heb laten vertellen dat dit de pagina is waar mensen dan ook daadwerkelijk op terecht komen wanneer ze gaan zoeken binnen Google. Waarom anders onze eigen website. Graag hoor ik van jou, wellicht kun je het een en ander toelichten.


Beste Klant,

Dank je wel voor je mail. In onze werkwijze wil ik zo transparant mogelijk zijn, dus geen verborgen kosten, maar duidelijk laten zien wat de kosten van elke stap zijn.

Allereerst doen we een onderzoek naar website, zowel op functioneel als technisch gebied. Daarna doen we een inventarisatie naar de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden.

Vervolgen moeten er teksten geschreven worden voor de landing page, die kun je zelf schrijven,  maar wij kunnen dat ook voor je regelen. Het gaat er om dat die teksten aan bepaalde eisen voldoen zodat het algoritme van Google dit oppakt. Als laatste stap combineren we deze stappen in een landing page en melden we die aan bij Google (analystics, webmaster tools, aanmelden bedrijf).

De bovenstaande stappen horen tot 31 december tot de aanbieding van € 399, met uitzondering van de teksten.

Je hebt gelijk dat een landing page het beste in de stijl van je eigen website gebouwd kan worden, dat komt bij klanten veel professioneler over. Dit kost echter meer tijd en energie dan een standaard landing page en deze moet in nauw overleg met jou als klant gebouwd worden.

Als ik je een advies mag geven dan zou ik het volgende doen: 3 tot 4 primaire zoekwoorden met elk 5 tot 10 secundaire zoekwoorden en verschillende teksten. Daarnaast een landing page in de stijl van je eigen site.

Hierbij een rekenvoorbeeld:

 

Onderzoek website + zoekwoorden + starterspakket:                                                € 399

2 extra primaire zoekwoorden + 5 secundaire zoekwoorden (10 in totaal):        € 500

3 x 5 extra secundaire zoekwoorden (15 stuks x € 15):                                                 € 225

Landing page in de stijl van je eigen website:                                                                   € 1200

Totaal                                                                                                                                                € 2324

Voor wat betreft monitoring en tuning: SEO is een continu proces, Google verandert regelmatig zijn algoritme, concurrenten zijn actief met zoekwoorden, dus ik zou daar bovenop zitten. Ik wil voor mijn sites weten wat het effect is van mijn SEO, zodat ik tijdig kan ingrijpen (hetgeen we dus ook maandelijks doen). De eerste 2 maanden is deze monitoring gratis, daarna kost het € 50 per primair zoekwoord. Dus in het bovenstaande voorbeeld: 3 x € 50 = € 150 per maand.

Ik hoop dat ik het zo wat duidelijker heb kunnen maken, als je nog vragen hebt kun je me altijd bellen op (0594) 65 83 32.


Beste Dick,

Bedankt voor je uitgebreide uitleg.
Een landing page die niet in de stijl van onze website is, is voor ons eigenlijk niet van waarde. We hebben natuurlijk niet voor niks een eigen website. Optimaliseren heeft voor ons alleen waarde als onze site gevonden wordt, al dan niet via de homepage.
Wij worden veelvuldig benaderd door bedrijven zoals die van jullie, ik ben bekend met de functie van een landing page, de meeste bedrijven maken deze gewoon binnen onze bestaande website. Waarom een hele nieuwe pagina maken als deze gewoon binnen onze bestaande site gemaakt kan worden. De moeite die gestoken wordt in het maken van de landing page kan toch ook gelijk in een pagina die al bestaat worden gestoken?

Ik hoor je graag.


Beste Klant,

Dank je wel voor je mail.

Het doel van een landing page is anders dan van een pagina op de website. Een landing page is vooral bedoeld om het algoritme van Google aan te sturen met specifieke teksten over een bepaald onderwerp en om veel interne links te generen naar andere landing pages op je eigen site. Je maakt dus als het ware een ster van landing pages die allemaal naar elkaar en naar je originele website verwijzen. Teksten op een landing page zijn dus anders dan teksten op je eigenlijke website, ze bevatten meer Google vriendelijke verwijzingen. Natuurlijk kun je dat ook op je eigen pagina’s realiseren, maar dan wordt het meer op Google gerichte website.

Bovendien verversen we maandelijks, door middel van onze software/algoritme, je interne links, teksten en verwijzingen. Hierdoor heeft Google het idee dat je met een team van tekstschrijver constant met de inhoud van je website bezig bent.

Het algoritme dat wij ontwikkeld hebben genereert al deze links naar andere landing pages dynamisch. Een goed voorbeeld hiervan is http://acupunctuurreggiejansen.nl/services/Acupuncturist-Driebruggen.html. Onderop staan een stuk of 10 links naar andere landing pages en op elke aparte landing page zijn die weer anders.

Bijvoorbeeld: je hebt 50 zoekwoorden (primair + secundair), dan heb je dus 50 verschillende landing pages met 500 links (10 per pagina). Daarnaast worden ook andere Google vriendelijke verwijzingen dynamisch gevuld door ons systeem, bijvoorbeeld de meta tags en omschrijvingen. Dit is handmatig bijna niet te realiseren of je moet er heel veel tijd en energie in stoppen.

Als laatste ben ik het met je eens dat het dan niet echt mooi is als een bezoeker op een landing page komt die niet in de stijl van je website is, dat is ook meer een budget oplossing, ik zou ook altijd kiezen voor een landing page die de layout van je eigen site heeft, dat staat gewoon professioneler.

Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb gemaakt, bel me anders van de week even, natuurlijk mag dat ook in de avonduren.

Google+