Hebben Adwords zin?

Wat zijn Adwords?

Adwords van Google geeft bedrijven de mogelijkheid om te adverteren op Google via het zogenaamde Pay Per Click (PPC) systeem. Dit houdt in dat de adverteerder pas betaalt voor zijn advertentie als er effectief op zijn advertentie wordt geklikt. De kosten voor een PPC lopen uiteen van enkele eurocenten tot ongeveer € 10,-

De adverteerder geeft in Adwords aan met welke zoekwoorden hij wil adverteren en wat hij daar maximaal per dag voor wil betalen. Op zich een heel eerlijk systeem, Google geeft mogelijkheid om te adverteren en rekent pas af als een gebruiker ook werkelijk op de advertentie klikt.

Voor Google is dit een belangrijkste inkomstenbron, zeker omdat meer dan 90% van de gebruikers zoekt via Google.

 

Wat zijn de opbrengsten van Google Adwords?

Dit is eenvoudig uit te rekenen met de volgende formule:

CPC = conversie x marge
CPC: cost per click (Wat je afrekent bij Google)
Conversie: Het percentage bezoekers dat ook werkelijk iets koopt
Marge: percentage van omzet dat winst is.

Dit vraagt om een voorbeeld:
Stel uw CPC is 50 cent en u heeft een conversie van 4% (4 van de 100 gebruikers die op uw adwords advertentie klikt doet ook werkelijk een aankoop).

Dit betekent dat de marge op elke aankoop (0,5/0,04) minimaal € 12,50 moet zijn. Met andere woorden: 100 gebruikers klikken op uw advertentie waarvan de totale kosten € 50,- zijn. Hiervan doen 4 personen een aankoop en deze kosten moeten opgebracht worden door 4 personen = € 12,50 per persoon.

Stel u verkoopt artikelen met een gemiddelde prijs van € 20,- , de winstmarge is 30%. (€ 6 winst per artikel) en de gemiddelde aankoop die een bezoeker op uw website doet is is 1,5 artikel, dan is de bruto winst per bezoeker € 9,-.

De kosten voor Adwords per kopende bezoeker zijn echter €12,50, dat wil dus zeggen dat u op elke aankoop € 3,50 verlies maakt.

Een dergelijke advertentiecampagne is dus alleen zinvol bij duurdere artikelen.

 

Kliks op Adwords

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 30% van de gebruikers wil klikken op Adwords. Dit heeft mede te maken met het feit dat veel gebruikers, hoe ironisch ook, een plugin voor Google Chrome of Microsoft Internet Explorer heeft geïnstalleerd die automatisch advertenties blokkeert zoals Adblock Plus. Deze plugin blokkeert alle advertenties, dus ook Adwords,

 

Adwords in zoekresultaten

In Adwords heb je de mogelijkheid om op 2 verschillende plaatsen te adverteren, zie onderstaand voorbeeld:

Adwords

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echter, uit een recent onderzoek van Mediative blijkt dat de gemiddelde gebruiker op de volgende manier kijkt naar de zoekresultaten van Google:

Foto: Mediative

Foto: Mediative

Hieruit blijkt dus dat de advertenties aan de rechter kant van de pagina minimaal bekeken worden en dus geen zin hebben.

 

Hebben Adwords dan wel zin?

Ik denk dat het gebruik van Adwords uitstekend is, mits de Return on Investment (ROI) op advertenties goed is. Daarbij wil ik wel opmerken dat de artikelen in uw webshop een wat hogere verkoopprijs moeten hebben, budget aanbiedingen komen niet echt in aanmerking voor deze vorm van adverteren.

Het is echter veel effectiever om hoog in de Google zoekresultaten te komen zonder Adwords. Ten eerste is dit niet afhankelijk van maandelijks terugkerende kosten van een Adwords campagen en ten tweede zijn gebruikers eerder bereid om op deze links te klikken, waarbij veel gebruikers de Adwords niet eens zien door de eerder genoemde plugin.

Google+